VALLEY 21 – VAMA BUZAULUI, ROEMENIË

 

In Roemenië wordt de symbiose van mens en natuur nog steeds gewaardeerd. Vooral in het oosten, is wonen en natuur in het dagelijks leven bijna verweven en bezoeken beren soms de stad Brasov op zoek naar voedsel. In het weekend gaan de meeste mensen de stad uit naar het landschap waar ze in hun tweede huis verblijven. Vallei 21 ligt ten oosten van Brasov en is de laatste vallei waar dit soort ontwikkelingen zijn toegestaan door de overheid, onder strikte regels met betrekking tot duurzaamheid en behoud van landschap.

De ontwikkeling in de vallei van ongeveer 70 hectare, moet een nieuwe betekenis geven aan luxe. Daarbij zijn verblijf en activiteit aan de eenvoudige basis van de vallei: water (de rivier), de weiden en de hellingen van het bos. Vallei 21 is de symbolische verbinding tussen het hectische leven van de 21e eeuw en de essentie van het leven in een pastorale gemeenschap, geworteld in de ongerepte natuur.

Stijlgroep is verantwoordelijk voor het masterplan, landschapsplan, implementatie van de duurzaamheidsbladen van de Green Building Council. Verder is Stijlgroep verantwoordelijk voor de architectuur van de drie identiteitszones binnen de vallei.

Locatie: Vama Buzăului, Roemenië
Opdrachtgever: BTF
Datum: 2014 - 2016
Categorie: Strategie, Stedenbouw, Landschapsarchitectuur, Openbare ruimte, Architectuur