HET BUREAU

Stijlgroep landschap en stedelijke ruimte is een multidisciplinair ontwerpbureau. Vanuit Rotterdam werken wij dagelijks aan de ontwikkeling en inrichting van onze leefomgeving. Wij kiezen hierbij voor een brede aanpak; al het goede uit de landschapsarchitectuur, stedenbouw en architectuur wordt met elkaar verbonden. In die aanpak herkent men onze roots, de Rotterdamse mentaliteit: durven en doen!

Met passie en creativiteit werken wij op alle schaalniveaus aan haalbare plannen, van masterplanning tot aan detailontwerp. We spelen daarmee in op de ontwerpvragen in de Nederlandse markt en zetten de aldus opgedane kennis en ervaring ook in binnen onze buitenlandse projecten. De bindende factor bij alle opdrachten is onze benaderingswijze. Vanuit een landschapsarchitectonisch perspectief zoeken wij naar de eigenheid van de opgave, het specifieke karakter van de plek en de rol van de mens binnen het geheel, als gebruiker maar ook als opdrachtgever.

We herkennen de belangen van alle betrokken partijen, gaan hier zorgvuldig mee om en zijn ons bewust van alle omgevingsfactoren. Mens en landschap zijn onze inspiratiebronnen. Ze brengen ons er toe om met groot enthousiasme ontwerpen tot stand brengen. Hierbij treden wij buiten gebaande paden wanneer de opgave hierom vraagt. Een heldere visie op ons vak geeft ons de mogelijkheid om in iedere opdracht het beste boven te halen.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID

Vanaf dag één houdt Stijlgroep zich bezig met mensen. Onze klanten zijn mensen, net als de eindgebruikers van het werk dat we dagelijks doen. Hierin streven we ernaar om het beste te bieden, in product en in service. De wereld is echter groter dan alleen ons werkveld. We vinden het daarom ook belangrijk om te investeren in de maatschappij en onze omgeving. Zo verspreiden we met liefde onze kennis naar andere landen en geven we lezingen aan universiteiten en hogescholen. Al meer dan twee decennia werken we samen met en investeren we in de veelbelovende bewoners van onze eigen wijk Feijenoord. We dragen bij in het buitenland en creëren mogelijkheden voor minder bedeelde gemeenschappen om scholen te bouwen en toekomstige generaties op te leiden.

Werken of stage lopen bij Stijlgroep? Een open sollicitatie en cv sturen naar mail@stijlgroep.nl kan altijd!