FINEST OF OCKENBURGH – DEN HAAG

Op 31 mei 2017 ondertekenden wethouder Joris Wijsmuller van de gemeente Den Haag en Henri van Dam, directeur van Synchroon, een overeenkomst voor de herontwikkeling van voormalig tennispark Waldeck, gelegen achter de duinen in Den Haag.

Waldeck wordt omgevormd tot een nieuwe wijk, bestaande uit 132 huizen, waarvan 78 appartementen in 5 bouwblokken en 54 woningen op het maaiveld. Het project, genaamd Finest of Ockenburgh, is opmerkelijk vanwege de duurzaamheid: de gasloze wijk zal afhankelijk zijn van geothermische energie en energie op zonne-energie.

Voor deze ontwikkeling onderzocht Stijlgroep in een voorlopig ruimtelijk onderzoek de mogelijke locaties in het gebied van Kijkduin. Voortbouwend op dit onderzoek werd later het masterplan van de gemeente gemaakt. Samen met MIX architectuur hebben we het plan ontworpen en het ontwerp voor de openbare ruimte uitgewerkt: kalm, sfeervol en natuurlijk.

Onlangs is de voorverkoop van fase 1 met groot succes begonnen. Alle ruimtelijke procedures zijn afgerond en de realisatie van het project is begonnen met het klaar maken van de bouw. De start van de bouw is vastgesteld in augustus 2018.

Locatie: Den Haag, Nederland
Opdrachtgever: Synchroon
Partners: MIX architectuur, INFRASOIL
Datum: 2014 - 2018
Categorie: Landschapsarchitectuur, Stedenbouw, Openbare ruimte