Landschapsarchitectuur

BUITENPLAATS RHENENDAEL – RHENEN

Buitenplaats Rhenendael is een voormalig landgoed tussen de steden Veenendaal en Rhenen, omringd door het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Na de Tweede Wereldoorlog wordt het dan voormalig pension getransformeerd tot een ziekenhuis.

HIG verkreeg het perceel van 8 hectare met als doel het landgoed te herontwikkelen met zorg gerelateerde voorzieningen en 165 woningen. Verblijf op het exclusieve landgoed is voorbehouden aan specifieke zorgvragers. Stijlgroep ontwikkelde het landschap samen met de architectuur van de woonblokken. De enkele gebouwen die verspreid in de bosrijke omgeving liggen, kenmerken zich als bescheiden en waardig. De voorzieningenstrook bevindt zich in het hart van het complex, onder het landschap als een ‘tapis vert’, volgens de traditie van de parktuin.

Locatie: Rhenen
Opdrachtgever: Synchroon
Datum: 1997 - 2001
Categorie: Strategie, Landschaparchitectuur, Openbare ruimte