Specials

BUSHALTE – HAVEN VAN ROTTERDAM

Maasvlakte I kent door zijn ligging direct aan zee barre weersomstandigheden. Het comfort van traditionele bushokjes beschermt de wachtende mensen niet tegen de harde wind en regen. Stijlgroep heeft in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam het ontwerp gemaakt voor een verplaatsbare, schakelbare en aangename wachtruimte voor het openbaar vervoer in het Rotterdamse havengebied.

De abri neemt de schaal aan van de zeecontainer en door het robuuste karakter past hij zich aan aan het omringende landschap.Er is gespeeld met een windscherm dat in verschillende richtingen tegen de wind geplooid wordt, aan de voorkant een geplooide glasplaat en aan de achterkant een plaat in schanskorven. Het glazen voorscherm biedt de reizigers beschutting tegen neerslag en wind en vrijwaart hun zicht op de aankomende bus. De abri is dankzij de modulaire opbouw makkelijk te verlengen en te verplaatsen en kan daardoor eenvoudig worden aangepast aan de toekomstige gefaseerde uitbreidingen binnen het

Locatie: Rotterdam, Nederland
Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam
Datum: 2006 – 2008
Categorie: $pecial, Landscape Architecture